Fulltime werken als webcamgirl tips

Inhoud:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Fulltime werken als webcamgirl

  Bij fulltime werken als webcamgirl komt meer kijken dan dat je enkele uurtjes per maand online bent. Doordat veel vrouwen erg veel geld verdienen met cammen, wordt webcamgirl werk al snel hun hoofdinkomen. Door als webcamgirl fulltime te gaan werken, verdien je natuurlijk erg veel geld, echter dien je wel rekening te houden met aspecten waar iedere zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt. Zoals:

   

  • Hoe ga je belasting betalen?
  • Moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK)?
  • Verdien ik iedere maand net zo veel geld?
  • Moet ik geld blijven investeren?
  • Moet ik ook geld sparen?
  • Wat nu als ik ziek word? 

   

  In dit artikel zullen we al deze onderwerpen bespreken zodat jij precies weet waar je aan toe bent als jij besluit om fulltime webcamgirl te worden.

  Werken als webcamgirl en belasting betalen

  Belasting betalen over je webcam inkomsten is één van de vervelendste aspecten van webcamgirl werk. Helaas dient iedere werkende Nederlander die boven een bepaald bedrag verdient, belasting te betalen over zijn of haar inkomsten.

  Dat je belasting moet betalen als je veel geld verdient staat dus vast. De hoeveelheid belasting die je dient te betalen hangt af van diverse persoonlijke factoren, echter als je fulltime aan de slag gaat als webcamgirl, dan kun je het best een eenmanszaak oprichten.

  Door als webcamgirl zelfstandig ondernemer (ZZP) te worden, kun je namelijk gebruikmaken van diverse fiscale aftrekposten. Waardoor je dus aan het eind van de streep meer geld overhoudt, dan dat je inkomstenbelasting zou betalen als particulier persoon.

  Webcamgirl werk en ondernemer zijn voor de belastingdienst

  Vaak wordt er gedacht dat je alleen een Kamer van Koophandel nummer nodig bent om gezien te worden als ondernemer door de belastingdienst. Dit is echter niet zo! Naast een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, kijkt de belastingdienst namelijk ook of je gebruik mag maken van de diverse aftrekposten die je als zelfstandig ondernemer kunt krijgen, voordat ze jou daadwerkelijk als ondernemer zien.

  Door onder andere het zogenaamde urencriterium te hanteren, gaat de belastingdienst na of je werkelijk fulltime aan het werk bent. Het urencriterium houdt in dat je jaarlijks minimaal 1.225 uren aan het werk bent als ondernemer. De uren die hier bedoeld worden, zijn niet alleen de uren dat je daadwerkelijk aan het cammen bent, maar ook de tijd die je bijvoorbeeld besteedt aan je website, fotoshoot, promotie of administratie.

  Naast het urencriterium wordt er ook gekeken of je voldoende omzet zult behalen en of je voldoende klanten zult hebben. Deze vragen worden je gesteld bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Naast het inschrijven als eenmanszaak, zul je van hen ook het formulier krijgen om een zakelijk btw-nummer te krijgen.

  webcamgirl inschrijven zzp

  Mogelijke voordelen ZZP als webcamgirl

  1. Startersaftrek
  2. Zelfstandigenaftrek
  3. MKB- winstvrijstelling
  4. Investeringsaftrek
  5. Aftrek voor werkruimte in huis
  6. Eventueel Meewerkaftrek

  Zoals je kunt zien zijn dit aardig wat voordelen die je kunt hebben als zelfstandige.

  Tip: Huur een goede accountant in. Dit scheelt je veel tijd en moeite.

  Omdat je als webcam model geen grote administratie zult hebben, zullen de kosten van een accountant meevallen.

   

   

  Inschrijven als webcamgirl bij de KvK

  Een Kamer van Koophandel (KvK) inschrijving is benodigd wanneer je ondernemer wilt worden.

  Aandachtspunt: Door je in te schrijven als webcamgirl bij de KvK, zullen jouw adresgegevens gekoppeld worden aan je bedrijf. Deze gegevens zijn door iedereen in te zien in het handelsregister. Vermeld je dus ergens jouw KvK nummer, dan kunnen ze achter jouw adresgegevens komen. Wil je dit niet? Dan kun je onder andere een virtueel kantoor gebruiken om als adres te gebruiken. Tevens doe je er goed aan om een andere naam voor je bedrijf te kiezen. Zodat men jou ook niet kunnen vinden op jouw webcam naam.

  Btw-facturen vragen bij webcam bedrijven

  Is je inschrijving voltooid? Dan kun je bij de Nederlandse webcam bedrijven aangeven dat je ingeschreven staat als bedrijf en dat je btw-facturen wilt ontvangen.

  Doe je webcam werk als particulier, dan houden de bedrijven de btw in op jouw uitbetaling. Als bedrijf krijg je dus een btw-factuur, dit is bijna dezelfde factuur als normaal, echter ontvang je nu ook de btw.

  Het bedrag dat je uitbetaald krijgt is dus 21% hoger dan normaal. Dit extra geld dat je uitbetaald krijgt, kun je beter niet opmaken, omdat jij dit bedrag na verrekening aan de belastingdienst dient te betalen.

  De btw die je ontvangt zullen onder andere verrekend worden met de btw die je betaald hebt, bij bijvoorbeeld het kopen van een computer, webcam of internet kosten.

  fulltime werken als webcamgirl tips

  Een goede website om bij te starten als NL model

  Een website waar je als Nederlandssprekend model veel kunt verdienen.

  Aandachtspunten webcamgirl zzp’er

  Naast de bovenstaande onderwerpen, zijn er nog een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee dient te houden als je fulltime werkzaam bent als webcamgirl zzp’er (zelfstandigen zonder personeel).

  Je bent nu echt eigen baas met je eigen bedrijf, je bent dan ook verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Er is geen baas die je een voorschot kan geven of die voor werk zorgt.

  Dit klinkt waarschijnlijk erg vanzelfsprekend, echter heb je al nagedacht hoeveel geld je ontvangt als je ziek bent? Hoe je rond moet komen als je een website waar je voor werkt tijdelijk minder klanten heeft of zelfs ermee stopt? Hoe zit het met pensioen? Dit zijn allemaal belangrijke onderwerpen om rekening mee te houden.

  Hieronder dan ook een aantal aandachtspuntjes waar je jouw gedachten over kan laten gaan als je fulltime aan de slag wilt gaan als webcam model.

  1. Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid lees…
  2. Hoe zit het met pensioen lees…
  3. Wees niet afhankelijk van 1 webcam bedrijf, schrijf je in bij meerdere lees…
  4. Denk er eens aan om ook filmpjes te verkopen zodat je ook inkomsten hebt als je niet aan het werk bent. lees…
  5. Investeer in je eigen bedrijf door je apparatuur te verbeteren.
  6. Wees zuinig met je geld en zet wat geld opzij voor moeilijkere tijden!
  7. Hou rekening met belasting en premie die je dient te betalen! (btw, inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet)

   

  Wil jij ook veel geld verdienen met thuiswerk?