Geld verdienen webcam - Werken als webcammodel Tips

Inhoud:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Geld verdienen webcam Tips

  Geld verdienen webcam, loop geen geld mis! Op onze website is veel informatie te vinden over hoe je meer kunt verdienen als webcam model. Door al deze tips te gebruiken en voldoende inzet te tonen, zal jij de mogelijkheid hebben om veel te verdienen tijdens het werken als webcammodel. Er is echter iets dat je beslist moet weten voordat jij jezelf aanmeldt bij een webcam site. Doe je dit niet, dan kan het jou tot 70% aan inkomsten kosten!

  De belangrijkste tip, waardoor je tot 70% meer zult verdienen als webcam model

  Deze tip is zelfs bij heel veel professionele webcam modellen niet bekend, die het werk al jaren doen. Hierdoor verdienen ze vaak minder dan de helft van wat ze zouden kunnen doen. Dit terwijl er geen extra geld of tijd nodig is om deze tip te gebruiken!

  Loop geen geld mis door je aan te melden bij de juiste websites!

  Op het internet zijn er diverse websites te vinden waar je aan de slag kunt als webcam model. Al deze websites lijken uniek en zeggen dat ze de best betaalde websites zijn, met de meeste bezoekers enzovoort. Echter schijn bedriegt! Er zijn namelijk maar een aantal grote websites, waar je daadwerkelijk als webcammodel voor kunt werken.

  De rest van de websites zijn gewoonweg tussenpersonen en werken als ‘online webcam studio‘. Wat betekent dit voor jou als webcam model? Als jij je inschrijft bij zo een studio, dan werk je eigenlijk op een andere grote website. Geen probleem, zou je zeggen? Het is zeker wel een probleem. Het kan je namelijk meer dan de helft van je inkomsten kosten! De online webcam studio’s fungeren namelijk alleen als tussenpersoon om geld te verdienen aan webcam modellen.

  Het lijkt dan er dan ook op dat je direct op hun website werkt. Dit is dus niet zo! Het enige wat ze vaak voor je doen is de aanmelding bij een grote webcam website, het percentage invullen wat zij aan jou verdienen en het geld ontvangen. Natuurlijk krijg je (meestal) wel netjes van hun betaald, echter is dit vaak maar de helft van wat je normaal zou verdienen als je rechtstreeks bij zo’n grote website aangemeld zou zijn.

  De nadelen van het werken voor een webcam studio

  1. Het belangrijkste nadeel is natuurlijk dat je een stuk minder verdient voor hetzelfde werk. Het komt voor dat je zelfs minder dan de helft verdient!
  2. Vaak zit je vast aan een contract. Je mag dan ook alleen voor hun werken als webcammodel.
  3. Het komt ook vaak voor dat je jezelf aan een werkschema moet houden. Hun bepalen dus even dat je bijvoorbeeld minimaal 20 uur per week moet werken.
  4. Studio’s kunnen nog wel een opdringerig zijn. Een week niet gewerkt en direct mailtjes met de vraag waarom en wanneer ga je weer aan het werk.
  5. Ze beslissen op welke grote websites je werkt (en welke niet).
  6. Je zit vaak vast aan een contract waarin staat vermeld dat je pas na een halfjaar of langer, na uitschrijving pas weer aan het werk mag als webcammodel.
  7. Studio’s willen nog wel nare regels opleggen, waardoor je erg beperkt wordt in het anoniem cammen.
  8. Soms komt het zelfs voor dat studio’s niet op een juiste manier uitbetalen.

  Je kunt dus wel zeggen dat er een groot stuk van je vrijheid wordt ontnomen wanneer je als webcammodel werkt voor een studio. Daarbovenop verdien je ook nog eens een stuk minder, dan dat je zou doen als je was ingeschreven bij de juiste website.

  Hoeveel geld je misloopt door te werken voor een webcam studio

  Er zijn ook webcam studio’s die ervoor uitkomen dat ze alleen maar een studio zijn. Er staan dan vaak voordelen vermeld op hun website, waarom je nu juist voor hen moet werken. Ook zijn er zelfs studio’s die netjes aangeven dat zij een percentage van jouw verdiende geld in mindering brengen voor hun ‘werk’. Echter dien je er vaak wel rekening mee te houden dat op het oog een laag percentage, in werkelijkheid een groot gedeelte is. Zegt een studio bijvoorbeeld dat ze maar een gedeelte van 10% achterhouden. Dan is het erg belangrijk om te weten of dit 10% is van wat de klant betaalt of 10% van jouw deel.

  Voorbeeld 1:

  Werk je rechtstreeks voor een grote site, dan verdien je vaak tussen de 30 en 70 procent van wat de klant betaalt. Uitgaande van 30%, ontvang jij dus € 30,00 van iedere € 100,00 die een klant aan jou besteed. Neemt een studio 10% van wat de klant aan jou besteed. Dan is het zo dat jij nog maar € 20,00 overhoudt en de studio € 10,00 van diezelfde € 100,00. Dit is dus eigenlijk geen 10 procent voor de studio, maar meer dan 33%! Kortom 1 derde van jouw verdiensten is voor de studio! Je zou bijvoorbeeld eigenlijk € 3.000,00 per maand verdienen, echter zou dit maar € 2.000,00 zijn omdat de studio € 1.000 achterhoudt voor hun ‘werk’. Op een jaar werken, zou je dan dus € 12.000 mislopen.

  Voorbeeld 2:

  Er nu van uitgaande dat de studio ‘maar’ 10% van jouw deel verdient. Weer uitgaande van 30% als jouw deel, zal je van iedere € 100,00 euro die jij verdient, geen € 30,00 overhouden, maar € 27,00 (€ 30,00 – 10% voor de studio). Deze 3 euro op 100 euro valt wel mee zou je zeggen. Is dit echter ook zo op jaarbasis? Er weer van uitgaan dat je € 3.000,00 per maand zou verdienen, zou je op € 36.000,00 per jaar uitkomen zonder studio en €3.600,00 per jaar mislopen via een studio. Valt dit bedrag op jaarbasis nog steeds mee? Nee, natuurlijk niet! Het betekent dat je van iedere duizend euro die je verdient er honderd laat liggen.

  Zoals je in de bovenstaande twee voorbeelden kunt zien kost het je erg veel geld als je voor een studio werkt. Bij de voorbeelden is ervan uitgegaan dat de studio 10% inneemt, dit is echter vaak nog een groter gedeelte. Tevens is er uitgegaan van een verdienste van drieduizend euro per maand, kun je nagaan hoeveel geld je laat liggen als je nog meer verdient.

  De voordelen van het werken voor een studio

  Zoals te lezen is in dit artikel kan het zo zijn dat studio’s een aantal voordelen benoemen, waarom je beter voor hen kunt werken. Hieronder zal ik een aantal ‘voordelen’ benoemen en erbij vermelden wat mijn gedachte hierover is, zodat jij zelf een oordeel kunt maken of het je zo veel geld waard is.

  1. Anoniem werken door landen te blokkeren. Studio’s doen het nog wel eens overkomen dat ze je de mogelijkheid geven om landen te blokkeren. Dit kun je echter ook gewoon doen als je rechtstreeks aangemeld zou zijn zonder studio.
  2. Dagelijkse uitbetaling. Sommige studio’s geven de optie dat je maar een dag hoeft te wachten op je geld in plaats van een week of 15 dagen. Dit kun je zien als een ‘echt’ voordeel als je erg snel geld nodig hebt. Heb je echt zo snel geld nodig, zou je niet nog een paar dagen kunnen wachten? Hou er ook rekening mee dat je naast het geld wat je al misloopt door voor een studio te werken, dat je vaak ook nog eens extra geld kwijt bent aan een spoedoverboeking. Deze manier van werken kan een slimme oplossing zijn voor de erg korte termijn, maar op de lange termijn is het een waardeloze optie. Zelfs spullen verpanden bij een pandjeshuis is een goedkopere oplossing om snel geld te vergaren.
  3. Wij promoten jou! Extra promotie, dat is mooi! Helaas komt het vaak voor dat er door de studio niets aan promotie gedaan wordt. Of de manier van promoten betreft gratis filmpjes van jou op social media plaatsen waar ze extra aan verdienen, zonder dat jij er vanaf weet. Leuk als je juist landen blokkeert om anoniem te blijven! Op deze website zal voldoende informatie staan om jezelf te promoten, zodat jij zelf beslist waar jij zichtbaar bent en waar juist niet. Heb je geen tijd om jezelf te promoten? Huur hier dan een professioneel bedrijf voor in. Dit kost je wel geld, maar je weet dan wel dat je goed gepromoot wordt op de manier die jij wilt. Tevens zou je dit makkelijk kunnen betalen, omdat je geen geld misloopt aan de studio.
  4. Je krijgt alle tips en trucs betreffende de webcam industrie. Wederom, lees deze website en je bent gratis op de hoogte van voldoende tips en trucs. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ben je er zeker van dat je niets misloopt.
  5. Je krijgt een uitgebreide handleiding met informatie en advies. Op de website waar je voor gaat werken is meestal alle informatie gewoon gratis te vinden. Daarnaast kun je veel informatie op deze website vinden en zijn er e-books waar veel extra informatie in te vinden is.
  6. Je kunt bij een studio terecht met al je vragen. Bij de grote webcam sites kun je ook gewoon terecht met je vragen. Vaak heb je al binnen een uur antwoord. De grote websites verdienen goed geld aan jou als webcam model, ze zullen er dan ook alles aan doen om jou de juiste informatie te geven. Kom je er alsnog niet uit? Stel je vraag via ons contact formulier!
  7. De studio zorgt voor foto’s en webcam apparatuur en benodigdheden. Dit komt maar heel zelden voor en wordt vaak pas gedaan als je al een tijdje aan het werk bent voor de studio. Lees: Als de studio al genoeg aan je verdiend heeft. Er zijn echter ook vooral in het buitenland daadwerkelijke fysieke studio’s. Deze studio’s geven je de mogelijkheid om bij hen op locatie te werken. Deze studio’s kosten je echter vaak erg veel geld, het is dan ook goedkoper om zelf een goedkope ruimte te huren of eerst aan het werk te gaan met een mindere computer en webcam. Natuurlijk is het wel een optie als je zelf echt geen mogelijkheid hebt om zelf te cammen.
  8. Aan het werk bij de beste en grootste platforms. Bij deze platformen kun je ook rechtstreeks aan het werk, op deze website zullen wij alleen platforms tonen waar je rechtstreeks aan de slag kunt.

  Hoe herken je een studio

  Nu je weet dat het werken voor een studio je erg veel geld zal gaan kosten, wil je hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks werken voor een grote website, zodat jij al het door jou verdiende geld mag houden. Het is echter niet altijd even makkelijk om te zien of je met een studio te maken hebt, of daadwerkelijk direct met een grote website. Hieronder dan ook een aantal punten waaruit je vaak kunt opmaken of je te maken hebt met een studio.

  • Adverteren met veel geld verdienen zonder dat je naakt hoeft te cammen. Natuurlijk is het mogelijk om veel geld te verdienen, zonder dat je ook maar 1 kledingstuk hoeft te doen. Dit kost echter een stuk meer tijd en dien je op een speciale manier aan te pakken (lees deze website). Grote websites zullen hier niet de nadruk op leggen, je hebt dus waarschijnlijk te maken met een studio.
  • Auditie doen voor een webcam studio. De grote websites zullen je nooit vragen om auditie te doen, het enige wat een bedrijf nodig heeft is het bewijs dat je 18 jaar of ouder bent.
  • Betaling via PayPal. Via PayPal is het niet toegestaan om betalingen te verrichten of te ontvangen betreffende de adult industry. Je account kan zelfs geblokkeerd worden als ze erachter komen. Grote webcamsites betalen dan ook niet via deze service uit.
  • Geen duidelijke antwoorden op je vragen. Studio’s die willen verbergen dat ze een studio zijn, zullen geen duidelijkheid geven over bepaalde vragen over verdiensten en of ze een studio zijn of niet. Bij sommige is het zelfs verboden om op het forum over verdiensten te spreken. Tevens geven ze niet aan op welke websites je zal verschijnen als webcamgirl.
  • Een vacature via de mail. Het komt voor dat men ongevraagd mailtjes naar je toestuurt, met onderwerpen zoals verdien 5000 euro per maand enzovoort. Grote websites zullen dit nooit doen, je hebt dus hoog waarschijnlijk met een studio te maken.
  • De hoeveelheid die je verdient. Bij sommige studio’s is het overduidelijk zichtbaar dat je een stuk minder verdient. Ze laten alleen verdiensten tot wel een bepaald bedrag of tot een percentage. Bij de grote websites staat altijd duidelijk hoeveel procent je verdient en wat de mogelijkheden zijn.
  • Een e-mail van een gratis e-mail provider. Krijg je antwoord op je vragen vanuit bijvoorbeeld een Hotmail, Gmail of AOL enzovoort, dan heb je te maken met een studio.
  • Druk zetten op webcam modellen. De grote webcam websites staan erom bekend dat je vrij bent om te doen en laten wat je wilt binnen de regels van de site. Ze zullen je dan ook niet aanmoedigen om snel je inschrijving te voltooien of je wekelijks mails te sturen waarom je niet aan het werk bent.

  Hoe direct aanmelden bij grote webcamsites

  De webcam websites die wij op onze website vermelden, zijn websites waar je direct zonder tussenkomst van een studio kunt werken. Door de links op onze website te gebruiken weet je dat je bij het juiste bedrijf zit en niet bij een website met een bijna gelijkende naam.

  Geld verdienen webcam Werken als webcammodel Tips

  De Verschillende soorten webcam sites

  Direct betalende klanten

  Bij dit soort websites verdien je vanaf de eerste minuut als je met een klant in de chat zit. Je hoeft de klant dan ook niet over te halen tot een betaalde chat en er komen geen gratis kijkers chatten.

  Websites met een free chat

  Dit zijn webcam websites waar je geld kunt verdienen door bezoekers over te halen voor een betaalde show of door het krijgen van tips. Let erop dat bij de meeste free chat webcam sites het niet toegestaan is om volledig naakt te verschijnen in de free chat, dit mag alleen in de betaalde chat. Tevens is het vaak niet toegestaan om seksuele handelingen te verrichten in de free chat, ook al is dit met kleding aan. Een website welke aan te raden is waar je zowel gebruik kunt maken van een free chat en een direct betalende is Xmodels.

  Token webcam sites

  Bij token websites kunnen bezoekers gratis in jouw chatbox komen, vaak zelfs zonder zich aan te hoeven melden. In deze gratis chatbox mag je naakt verschijnen en is het toegestaan om seksuele handelingen te verrichten. Geld verdienen doe je op deze websites doordat mensen jou kunnen tippen voor je show. Ook is het vaak mogelijk om een privé chat te starten waar je voor betaald krijgt. Naast deze inkomsten kun je vaak ook foto’s, filmpjes, strings en seksspeeltjes enzovoort verkopen.

  In de gratis chat op deze sites is het niet verplicht om naakt te gaan, er zijn ook webcammodellen werkzaam die geen kleding uit doen of alleen tot aan lingerie. Je bepaalt dus zelf wat je doet in deze ‘gratis’ show om tips in de vorm van tokens te ontvangen.

   

   

  Gebruik mooie foto’s in je webcamprofiel

  Mooie foto’s gebruiken in je webcamprofiel, lijkt haast vanzelfsprekend. Dit is het echter niet! Er zijn erg veel webcammodellen die erg slechte foto’s van zichzelf gebruiken op hun webcamprofiel.

  Dit is erg jammer, omdat die foto’s nou net erg belangrijk zijn. Je kunt die foto’s zien als een soort visitekaartjes, waardoor je best goede foto’s kunt gebruiken.

  Klanten kiezen namelijk vaak een chatkamer uit door te kijken naar de foto’s of filmpjes van het model. Gebruik jij hier slechte foto’s voor en naast je staat iemand vermeld met een mooie foto, dan zal het je klanten gaan kosten.

  Wat ik bedoel met mooie webcam profiel foto’s

  Met mooie webcam profiel foto’s bedoel ik foto’s die uitdagend, opwindend en opvallend zijn. Hiermee bedoel ik niet te zeggen dat je alles bloot moet geven, een model met lingerie wordt vaak een stuk opwindender gevonden.

  Bedenk dan van tevoren goed welke kleding/lingerie je aan doet en welke pose je gebruikt. Het beste kun je deze vaak afwisselen en veel foto’s schieten, zo maak je de meeste kans dat je er een aantal mooie bij hebt zitten.

  Webcamprofiel foto’s met een eigen fototoestel maken

  Je kunt ervoor kiezen om je profielfoto's te laten maken door een bekende. Dit is de goedkoopste oplossing, echter vaak niet de beste. Je kunt namelijk nog zo mooi en uitdagend op de foto staan, als deze foto van slechte kwaliteit is, dan heb je er weinig aan.

  De kwaliteit van de foto op zichzelf wordt bepaald door onder andere het fototoestel, de belichting en de kundigheid van de fotograaf.

  Wat te doen voor mooie foto’s

  1. Gebruik een goede kwalitatieve fotocamera (kopen is duur, huren kan ook)
  2. Maak gebruik van de juiste instellingen bij die fotocamera
  3. Je telefoon is geen goede optie om als camera te gebruiken!
  4. Zorg voor goede belichting door middel van soft boxen of andere daglichtlampen
  5. Maak de foto’s in een mooie omgeving (luxe hotelkamer kan een mogelijkheid zijn)
  6. Bekijk eens foto’s van fotomodellen, let hierbij op hun houding en dergelijke
  7. Zorg voor een goede fotograaf
  8. Maak erg veel foto’s, zodat je de mooiste eruit kunt kiezen
  9. Huur een fotostudio
  10. Trek verschillende soorten kleding aan
  11. Foto’s kun je ook mooier maken door gebruik te maken van fotobewerking programma’s zoals Adobe Photoshop
  12. Zorg ervoor dat je mooi opgemaakt bent en je haar goed zit

   

  Foto’s laten maken door een professionele fotograaf

  Zoals je hierboven kunt lezen, dien je om mooie kwalitatieve foto’s te krijgen, nogal wat apparatuur te bezitten of te huren. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, omdat je het geld dubbel en dwars terugverdient. Er is alleen nog een andere belangrijke factor, namelijk de fotograaf.

  Al ben je in het bezit van de allerbeste foto’s apparatuur, als je een slechte fotograaf hebt zal je geen mooie foto’s krijgen. Naast dat de fotograaf met de apparatuur overweg moet kunnen, is het vaak ook de fotograaf die aanwijzingen geeft over houdingen. Op deze manier zal je een stuk meer kans hebben op mooie foto’s.

  Een goede fotograaf heeft de meeste mensen niet in hun kennissenkring. Heb je wel iemand in je kennissenkring die goed kan fotograferen, dan is het nog maar de vraag of je diegene erotische getinte foto’s van jou wil laten maken. Het laten maken van erotische getinte foto’s is toch wat anders dan een vakantiekiekje.

  Foto’s laten maken voor je webcam profiel door een professionele fotograaf is dan ook voor veel webcam modellen een goede optie. Een professionele fotograaf die ook erotische foto’s maakt, maakt niet alleen foto’s van hoge kwaliteit, maar deze geeft ook aan welke houding je het best aan kunt nemen.

  Tevens heeft zo’n fotograaf vaak ook attributen en eventueel kleding tot zijn beschikking die je kunt gebruiken. Tevens heeft hij beschikking over een fotostudio en in het bezit van fotobewerkingssoftware.

  Welke fotograaf inhuren voor erotische foto’s

  Een professionele fotograaf inhuren is voor de meeste mensen de beste optie om mooie foto’s te verkrijgen. Nu heb je alleen nog het ‘probleem’ dat je een goede fotograaf moet vinden.

  Als je namelijk op internet zoekt naar een fotograaf voor erotische foto’s, dan kom je honderden zogezegd professionals tegen. Dit zijn echter jammer genoeg lang niet allemaal fotografen waar je graag foto’s door wil laten maken. Veel van deze fotografen zijn namelijk alleen eropuit om vrouwen te fotograferen voor hun eigen plezier.

  De kwaliteit van deze foto’s is meestal erg belabberd en de professionaliteit van de fotograaf is vaak ver te zoeken. Daarnaast zijn er ook nog veel echte brood fotografen, die het werk puur en alleen doen om snel geld te verdienen. Omdat foto's vaak aardig wat geld kosten, wil je natuurlijk het liefst een aantal verschillende mooie foto’s. Deze zijn vaak niet te maken in een half uurtje foto’s schieten.

  Een aantal punten waar je op moet letten bij de keuze van fotograaf

  1. Website aanwezig?
  2. Eigen fotostudio aanwezig?
  3. Welke camera’s worden gebruikt?
  4. Bekijk het portfolio van de fotograaf
  5. Is deze ingeschreven bij de kamer van koophandel?
  6. Zoek naar recensies op internet
  7. Komt de fotograaf professioneel over?
  8. Zijn de prijzen marktconform?
  9. Seks contact sites zijn vaak geen goede plaats om een goede fotograaf te vinden
  10. Is er een mogelijkheid voor visagie?

  Visagiste inhuren of zelf make-up verzorgen

  Heb je een professionele fotograaf die mooie erotische foto’s maakt voor niet al te veel geld? Dan dien je nog te beslissen of je de make-up zelf wilt verzorgen of dat je een visagiste inhuurt.

  Zelf je make-up verzorgen is natuurlijk een goedkopere oplossing, het is echter vaak verstandiger om dit door een visagiste te laten doen. Hierdoor hoeven foto’s vaak een stuk minder bewerkt te worden en kom je een stuk beter op de foto.

  Het zou natuurlijk zonde zijn als de foto’s niet 100% naar jouw zin zijn doordat je zelf je make-up gedaan hebt. Make-up die je in het dagelijks leven opdoet, is net weer iets anders dan dat je het best gebruikt voor het laten maken van mooie foto’s. Vraag dan ook aan de fotograaf of er mogelijkheid is om een visagiste in te huren.

  De auteursrechten van de webcamprofiel foto’s

  De auteursrechten van de foto’s is een belangrijk onderwerp als je foto’s door iemand laat maken. Bij het maken van een webcam profielfoto heb je te maken met twee verschillende soorten rechten.

  Namelijk de auteursrechten, die de fotograaf automatisch krijgt bij het maken van voldoende originele foto’s en de portretrechten die bij het model liggen. Deze rechten zorgen ervoor dat niemand zomaar foto’s mag gebruiken voor financieel gewin of deze mogen verspreiden.

  Zowel de fotograaf als het model mogen de foto’s niet zonder elkaars toestemming gebruiken.

  Het is natuurlijk jouw bedoeling om jouw foto’s te gebruiken voor jouw webcamprofiel, website en misschien social media. Of je wilt deze erotische foto’s misschien zelfs wel verkopen aan klanten of er een watermerk op plaatsen met de naam van je website.

  Hiervoor is het erg belangrijk dat jij alle rechten bezit van de foto’s. Jij als model mag namelijk niet zomaar je foto’s verspreiden of verkopen, omdat de fotograaf het auteursrecht heeft. Dit houdt in dat je zelfs niet zomaar de foto’s mag gebruiken voor bijvoorbeeld je Facebook profiel!

  Hou hier dan ook rekening mee als je foto’s laat maken door iemand. Het zou erg vervelend zijn als de fotograaf geld van jou gaat eisen als je goed geld hebt verdiend aan de foto’s. Let hier dus ook op als je foto’s laat maken door een kennis!

  Auteursrechten verkrijgen van je erotische foto’s

  Als je als beginnend webcammodel dat de auteursrechten niet zo belangrijk zijn, dan vergis jij je sterk. Als je straks bijvoorbeeld duizenden euro’s per maand verdient en in de ‘picture’ komt te staan, dan zit je niet te wachten op een schadeclaim van duizenden euro’s.

  Tevens wil je natuurlijk niet dat iedereen zomaar je foto’s verspreid op het internet. Heb jij alle rechten van de foto’s in je bezit dan kun je hiertegen optreden en zelf een schadeclaim indienen.

  De auteursrechten van de fotograaf dien je dus te verkrijgen. Dit verkrijgen doe je door de rechten af te kopen. Hierdoor zal het laten maken van foto’s duurder worden, maar ben je er wel zeker van dat je geen gezeur krijgt als je de foto’s doorverkoopt of dat je ze gebruikt op webcamsites.

  Door het afkopen van de auteursrechten beslis jij voor 100% wat er met de foto’s gebeurt, tevens ben jij 100% rechthebbende van de foto’s. Worden jouw foto’s door anderen gebruikt zonder jouw toestemming, dan kun je hiervoor een schadeclaim indienen, waarbij al het geld dat hieruit voortkomt voor jou is.

  Het afkopen van de auteursrechten van de fotograaf dien je vast te leggen op een ondertekend formulier. Dit formulier noemt men ook wel ‘akte van overdracht intellectuele eigendom’. Zo’n formulier kun je zelf opmaken, maar deze kun je ook voor een klein bedrag laten maken door bijvoorbeeld ictrecht.nl.

  Ook is het mogelijk om de akte via hun generator te maken. Na het maken of laten maken van zo’n akte is het belangrijk dat zowel jij als de fotograaf deze vooraf ondertekenen.

  Een goede website om bij te starten als NL model

  Een website waar je als Nederlandssprekend model veel kunt verdienen.

  Geld verdienen webcam en menstruatie

  Geld verdienen met je webcam en menstruatie zijn twee dingen die bij sommige vrouwen niet samengaan. Dit terwijl het goed mogelijk is om toch te werken voor de webcam terwijl je ongesteld bent. Het zou zonde zijn als je net lekker verdient en je klantenbestand aardig aan het groter worden is, om iedere maand een aantal dagen te stoppen met werken.

  Door een aantal dagen achter elkaar niet te werken zullen klanten je namelijk kunnen vergeten of een ander model tegen kunnen komen. Terwijl ze anders gewoon weer bij jou in de chat zouden zitten. Een betere optie is het dan ook om gewoon door te werken.

  Hoe doorwerken tijdens je menstruatie

  Doorwerken tijdens je menstruatieperiode is mogelijk door gebruik te maken van speciale tampons. Deze speciale tampons hebben de naam ‘Beppy Tampon’ en zijn bij de meeste goede seksshops verkrijgbaar. Een Beppy tampon is een ergonomisch gevormd klein sponsje waar geen touwtje aan zit zoals bij een reguliere tampon.

  De Beppy’s zijn op de markt gebracht om vrouwen een maximaal comfortabele bescherming te geven, door onder andere gebruik te maken van een speciaal ontwerp. Ze zijn zo ontworpen dat je er met een gerust hart mee kunt zwemmen, dansen, sporten en zelfs seks hebben tijdens je menstruatie periode.

  Tevens kun je er zeker van zijn dat deze tampons goed zitten en passen, dit komt vooral door het gepatenteerde anatomische ontwerp en de zachte structuur.

  Twee varianten Beppy Tampons

  Beppy Tampons zijn verkrijgbaar in twee varianten: de dry soft comfort en de wet soft comfort. Waarbij de wet soft comfort verschilt doordat ze bevochtigd zijn met glij gel. Door het gebruik van de glij gel zijn ze niet alleen gemakkelijker in te brengen, deze anti- allergene gel zorgt ook nog eens voor bescherming en heeft een frisse geur.

  Tevens is het verwijderen van deze variant ook nog iets makkelijker door het handige uitneemlusje. Het enige nadeel van deze tampon is dat deze ook duurder geprijsd is. Echter door in de dagen die je ongesteld bent wel te kunnen cammen, zul je natuurlijk genoeg verdienen om het geld van de tampons er dik uit te halen.

  De voordelen op een rij

  1. Kunnen cammen en seks hebben tijdens je menstruatie
  2. Maximaal 8 uur te gebruiken
  3. Erg groot absorberend vermogen
  4. Vormt zich naar het lichaam waardoor ze perfect zitten
  5. Niemand kan zien dat je een tampon draagt, dus je kunt ook gerust naar de sauna
  6. Gel bevat gezond natuurlijk melkzuur en ondersteunt het natuurlijke afweersysteem

   

  Onherkenbaar werken als webcam model

  Onherkenbaar werken als webcam model is wat veel vrouwen graag willen. Doordat webcam werk niet altijd gerespecteerd wordt door de omgeving, houden veel vrouwen hun werkzaamheden geheim voor hun naasten. Er zijn gelukkig verschillende websites waar je onherkenbaar kunt werken als webcam model, echter dien je er wel bewust van te zijn hoe je ervoor zorgt dat je daadwerkelijk onherkenbaar bent.

  Waar op letten als je onherkenbaar wilt werken

  Ten eerste is het belangrijk om te weten wat de regels van de website zijn waar je voor werkt. Is het bijvoorbeeld toegestaan om zonder je gezicht te laten werken achter de webcam? Is het mogelijk om landen te blokkeren? Zijn er ook afbeeldingen van jou te zien op andere websites? Dit zijn allemaal belangrijke onderwerpen waar je van op de hoogte dient te zijn.

  Je gezicht buiten het beeld houden

  Bij sommige websites is het toegestaan om niet je gezicht te tonen in de chat. Dit kun je doen door je gezicht niet in beeld te laten komen of door het dragen van een sexy masker en pruik.

  Het nadeel hiervan is echter dat klanten vaak wel je gezicht willen zien. Natuurlijk kan dit er ook voor zorgen dat je erg mysterieus overkomt, waardoor klanten juist wel bij jou in de chatbox blijven hangen.

  Om onherkenbaar te blijven kun je het beste klanten op een verkeerd spoor zetten betreffende jouw privéleven. Dit moet je echter maar net kunnen en willen.

  Wat je het best kunt doen om onherkenbaar te blijven tijdens webcamseks:

  1. Kom nooit met je gezicht in beeld. Let erop dat je ook niet met je gezicht in beeld komt als er geen klanten in je box zijn. Het kan namelijk zo zijn dat er snapshots gemaakt worden.
  2. Zorg ervoor dat tatoeëringen niet zichtbaar zijn. Tatoeëringen zijn erg makkelijk te herkennen, je doet er dan ook goed aan om deze te verbergen onder je kleding.
  3. Plak een nep tatoeëring op. Let er hierbij op dat deze altijd op dezelfde plek aangebracht wordt.
  4. Door piercings kun je ook herkend worden. Piercings zijn vaak minder goed te verbergen, je kunt er echter wel voor kiezen om ze uit te doen of juist opvallende piercings te gebruiken alleen voor het cammen.
  5. Zet een pruik op met een normale haarkleur, maar anders dan jij hebt. Ondanks dat je niet met je gezicht in beeld komt, is je haar vaak wel zichtbaar. Of te minsten, is het duidelijk of je kort haar hebt. Door een pruik te dragen in een natuurlijke kleur, maar juist een kleur die je zelf niet hebt, kun je ervoor zorgen dat mensen jou niet koppelen aan het webcambeeld.
  6. Kies een chatnaam die niet gekoppeld is aan jou. Het klinkt erg vanzelfsprekend, maar er zijn genoeg modellen die een chatnaam gebruiken die ze in het verleden bijvoorbeeld voor een spelletje gebruikt hebben. Deze gegevens zijn vaak nog te vinden via de zoekmachines, waardoor een klant meer over jou te weten kan komen.
  7. Je webcam achtergrond kan ook herkend worden. Al doe je nog zo je best om jezelf onherkenbaar te maken voor de webcam, de ruimte waar je in werkt zou ook herkend kunnen worden. Het beste kun je dit oplossen door de achtergrond onherkenbaar te maken met versieringen, zoals een schilderij of lakens en dergelijke.
  8. Praten tijdens het cammen. Door te praten tegen je klanten zul je een stuk meer geld verdienen als webcam girl, het nadeel is alleen dat je stem herkend zou kunnen worden. Wil je zo onherkenbaar mogelijk zijn, dan kun je ervoor kiezen om alleen te typen.
  9. Geef nooit je contact gegevens. Door het geven van bijvoorbeeld je e-mailadres kan een klant een stuk meer over jou te weten komen. Bij de meeste webcamsites is het trouwens niet toegestaan om dit te doen om deze reden. Geef in je profiel ook aan dat je woonachtig bent in een andere plaats. Het beste is dit een grote plaats waar je ook een beetje bekend bent. Hierdoor kun je meer over de plaats vertellen, waardoor je geloofwaardiger overkomt.
  10. Geef geen informatie over je privéleven. Door de kleinste dingen uit je privéleven te vermelden zou er een link gelegd kunnen worden door een bekende. Het best zorg je ervoor dat je andere informatie opgeeft. Denk hierbij aan je lievelingseten, je huisdier, gezinssituatie, opleiding, muziekvoorkeur en dergelijke. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor honden, laat weten dat je er drie hebt. Het geven van des informatie, zorgt er dus voor dat jij niet gelinkt wordt aan de dame die gedeeltelijk in beeld is. Let er echter wel op dat je deze informatie constant geeft, klanten kunnen het niet waarderen als ze achter een leugen komen.
  11. Social media. Sommige webcam modellen gebruiken social media om hun chatbox te promoten. Dit kan natuurlijk geheel anoniem op bijvoorbeeld Twitter. Er is echter een groot nadeel aan social media, ze nemen vaak gegevens over die gekoppeld zijn aan je e-mailadres, IP-adres of cookies die nog op je computer staan. Zo kan het voorkomen dat vrienden of familie ineens een bericht krijgen in de trend van: Ken jij die en die ook. Waar die en die jouw nieuwe Twitteraccount is. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten! Zorg er dan ook voor dat je een ander e-mailadres gebruikt bij de aanmelding en dat jouw internet logbestanden verwijderd zijn van je computer. Maak eerst een account aan met een andere naam zonder foto’s en wacht een weekje om te kijken of er ook bekenden te vinden zijn onder het kopje 'Ken jij misschien ook’. Is dit niet het geval, maak dan een socialmedia account aan met je chatnaam en eventueel onherkenbare foto’s.
  12. Gebruik een hoofddoek. Ik ben het weleens tegengekomen dat een webcam model een hoofddoek droeg. Op deze manier zal je niet snel herkend worden als je in het dagelijkse leven niet met een hoofddoek rondloopt. Het viel me op dat de dame in kwestie een groot aantal bezoekers in haar chatbox had. Dus waarschijnlijk is het niet alleen goed om anoniem te blijven, maar trekt het ook veel internationale klanten.

  Landen blokkeren op een webcamsite om onherkenbaar te werken

  Bij de meeste buitenlandse webcamsites is het mogelijk om landen te blokkeren. Hierdoor kunnen er geen mensen met een IP-adres uit een betreffend land in jouw chatbox komen en zullen deze mensen jouw afbeeldingen niet zien.

  Door dit te doen denken veel webcam modellen dat ze er 100% zeker van kunnen zijn dat ze onherkenbaar werken voor mensen in hun naaste omgeving. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Al zal je door landen te blokkeren 99% van de mensen blokkeren, er blijven ook mensen die via een ander IP-adres surfen op het internet. Zo lijkt het voor de webcamsite bijvoorbeeld dat iemand uit Amerika komt, terwijl deze echter gewoon in Nederland achter de computer zit.

  Het is voor websites dus niet mogelijk om mensen uit bepaalde landen voor de volle 100% te blokkeren, al helpt het wel voor het grootste gedeelte.

  Ook gebeurt het weleens dat klanten opnames van je maken. Deze beelden posten ze dan op andere adult websites, die gewoon voor iedereen toegankelijk zijn. Dit doen ze om geld te verdienen aan de verkoop van de beelden of door mensen naar hun website te lokken. Ook al is het verboden en kun je een claim neerleggen omdat jouw beelden gebruikt zijn, zal je wel voor korte tijd open en bloot te zien zijn op het internet. Het is dan ook verstandig om met enige regelmaat te googelen op jouw webcam naam, om te kijken waar je verschijnt.

  Word je snel herkend als webcam model?

  Door al het bovenstaande te lezen, lijkt het of je erg snel herkend zal worden als webcam girl, als je bovenstaande tips niet opvolgt. In werkelijkheid valt het erg mee in de mate dat je herkend zal worden door bekende.

  Zelf ben ik drie jaar werkzaam geweest als webcam model zonder dat er iemand uit mijn familie of vriendenkring erachter is gekomen. Terwijl ik op verschillende websites actief was, zelfs vaak met mijn gezicht in beeld. Aan het begin blokkeerde ik Nederland als dat kon, of kwam ik alleen bij privé webcam shows met mijn gezicht in beeld, om ervoor te zorgen dat ik niet herkend zou worden.

  Later maakte het mij eigenlijk steeds minder uit of ik herkend zou worden (keurt iemand mij af om mijn werkzaamheden waardoor ik erg veel geld verdien, is het dan wel een persoon waar ik mee om wil gaan), dus blokkeerde ik Nederland niet meer en was ik gewoon volledig zichtbaar op de webcam, zelfs in mijn slaapkamer die erg herkenbaar is.

  Zelfs toen ben ik nooit herkend door vrienden of familie. Het is in die drie jaar twee keer gebeurd dat een kennis uit het verleden mij herkend heeft. Hier heb ik echter nooit iets van gehoord, men is zelf immers ook op een sekssite actief wat de meesten ook verborgen willen houden.

  Ook vier andere webcam modellen die ik ken zijn voor lange tijd of nog steeds onherkenbaar aan het werk als webcam model, terwijl ook zij gewoon zichtbaar online zijn te vinden op sites zoals Islive, Xmodels . Kortom, uit mijn eigen ervaring en de informatie die ik van andere webcam modellen heb, blijkt het mee te vallen hoe snel je herkend wordt.

  Ik ben herkend als webcam model

  Zoals je hierboven kan lezen, was ik in drie jaar werken als webcamgirl, niet herkend door vrienden of kennissen. Echter in de loop der tijd ging ik steeds meer geld verdienen en was ik het verzinnen van smoesjes zat. Smoesjes verzinnen of eigenlijk complete leugens zijn dingen waar je rekening mee moet houden en maar net moet kunnen als je werkzaam bent als webcam model en dit verborgen wilt houden. Denk maar eens aan het volgende:

  1. Geen werk, maar wel een dikke auto op de stoep.
  2. Geen werk, maar wel drie keer per jaar op vakantie.
  3. Geen werk, maar geen belang in die ‘zogezegd goed betaalde’ baan bij familie.
  4. Geen werk, maar geen tijd om altijd op de koffie te komen.
  5. Geen werk, maar wel vaak uit eten, pretparken bezoeken en nieuwe kleding.
  6. Hoe heb jij dat geregeld met huursubsidie? Uhm…
  7. Heb jij dan geen uitkering? Uhm…

  Ik kwam er dus achter dat ik beter wel kon vertellen dat ik werk had. Dit werd dus zelfstandig werk dat ik vanuit huis kon doen. Internet marketing was het geen waar mee, ik kon verklaren dat ik, A. veel geld verdien, B. geen ander werk hoef, C. dat het thuiswerk is en het mooie was dat ik er genoeg van af wist.

  Ik kan je vertellen dat ik het erg vervelend begon te vinden om constant te moeten liegen over mijn werk als webcam model. Terwijl het voor mij duidelijk was dat ik dit zeker de komende 10 jaar wil blijven doen, omdat het voor mij de ideale baan is. Hierdoor heb ik besloten om het mijn naaste familie en vrienden te vertellen. Gelukkig voor mij nam iedereen het redelijk tot goed op.

  De reacties varieerde van: ‘Je bent oud en wijs genoeg om het zelf te beslissen’ tot ‘Meen je niet!' Ik heb hier ook eens aan gedacht, 'kun je mij ook aanmelden?’.

  Echt herkend als webcam model door kennissen

  Zoals je kan lezen, werd ik nog steeds niet herkend door familie of vrienden. Doordat ik het zelf heb verteld zijn ze erachter gekomen. Echter niet heel mijn familie wist het en niet al mijn kennissen. Dit veranderde echter puur door mijzelf.

  Doordat de mensen om mij heen wisten van mijn webcamactiviteiten, maakte het mij ook niet meer uit dat mensen mij herkende. Daarom besloot ik in te gaan op een aanbod om op televisie te komen. Je zult versteld staan hoeveel en welke mensen er ‘per ongeluk’ tijdens het zappen: A. op een adult zender terecht komen en B.

  Ook nog eens net toevallig het stukje van 15 minuten op hun tv te zien krijgen waar jij in te zien bent. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je snel herkend zal worden als je op tv verschijnt, echter wist ik niet dat er zo veel mensen naar die adult zender kijken.

  Naast de paar minuten die ik op tv te zien was, maakte ik ook nog eens een fout met het aanmaken van mijn Twitteraccount. Ondanks dat ik een ander e-mailadres gebruikte, kregen bekende van mijn account te zien als ‘aanrader’ in de vorm van ‘is dit een bekende van jou’. Na het account gewist te hebben, lukte het mij wel om een nieuw account te maken, dat onherkenbaar bleef. Dat iemand weet dat ik webcam model ben maakt me niet uit, maar om het dagelijks in hun social media account naar voren te laten komen, zit ik niet op te wachten.

  Weet iedereen het nu?

  Ondanks dat ik op tv ben verschenen, mijn eigen website heb, open en bloot te vinden ben op social media, geen landen blokkeer en ook op Nederlandse websites herkenbaar in beeld staan. Weet lang niet iedereen in mijn kennissenkring dat ik werkzaam ben als webcam model. Komen ze erachter, dan vind ik dat prima, ik zal er echter niet zelf over beginnen als ik dat niet nodig vind.

  Welke nadelen ik heb ondervonden sinds meer mensen van mijn werk afweten

  Vooral de eerste dagen was het een ‘hot’ onderwerp van ‘roddels’ tussen kennissen, na een week was dit al een stuk minder. Na een maand hoorde ik er niets meer over. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik al die moeite niet gedaan om het al die tijd te verzwijgen. In mijn gedachte zou het allemaal een stuk erger zijn, voor mij viel dit dus enorm mee.

  Natuurlijk is het makkelijker om over je werk te praten als je al geruime tijd werkzaam bent als webcam girl, je weet dan immers wel of je ermee door wil gaan en of het voor jou goed genoeg is. Zo wordt het voor jezelf een stuk makkelijker als je bijvoorbeeld € 5000 per maand verdient, om te denken dat je eventuele negatieve reacties voor lief neemt.

  Als iemand mij vraagt waarom ik in hemelsnaam dat werk doe terwijl ik een diploma in de zorg heb. Dan is mijn antwoord simpel: Ik werk liever wanneer ik dat wil, met wie ik wil, lekker vanuit huis met als extra beloning een dik salaris, terwijl ik mij bloot geef voor de webcam. Dan dat ik werktijden opgedragen krijg, soms met nare mensen moet werken en ook nog eens fysiek contact moet hebben met cliënten door onder andere geslachtsdelen te wassen, terwijl ze net een grote boodschap doen. Om aan het einde van de maand erachter te komen, dat ik net genoeg geld heb om van rond te komen. Geef mij dan alsjeblieft de dienstverlenende baan als webcamgirl, of zou jij liever kiezen voor een baan in de zorg?

  Tot slot, zal niemand jou herkennen?

  Ondanks dat bekende van mij en ik zelf niet herkend zijn, in de lange tijd dat wij werkzaam waren als webcam model, betekent dat niet dat jij niet herkend zal worden. Het kan maar zo zijn dat jij de pech hebt, dat op dag nummer 1 jouw buurman bij je in de chat verschijnt. Om er vervolgens achter te komen dat de hele straat, je vrienden, familie en kennissen het binnen een week weten. Ook al is het zeer onwaarschijnlijk, de kans blijft bestaan.

  Door al de tips te gebruiken om onherkenbaar te blijven, zal de kans heel erg klein zijn dat je herkend wordt, echter blijft er altijd een zeer kleine kans. Hier dien je dan ook rekening mee te houden en te accepteren, anders kun je beter niet beginnen aan dit werk. Ondanks hoeveel het verdient, is het niet waard om iedere dag in de stress te zitten, omdat iemand je misschien wel kan herkennen.

  Denk er ook aan, dat modellen die een eigen website, social media gebruiken en volledig zichtbaar verschijnen op de webcam, in het algemeen een stuk meer verdienen. Staar je dan ook niet blind op de bedragen die dat soort modellen verdienen, als je zelf onherkenbaar wil blijven.

  Natuurlijk is het wel mogelijk om onherkenbaar te blijven en veel geld te verdienen, dit is echter een stuk moeilijker. Het komt er dan veel meer op aan of jij een boeiend persoon bent, klanten vast kunt houden en of je shows spannend blijven.

  Ben je eenmaal in het bezit van deze kwaliteiten, dan kun je er ook aan denken om wel herkenbaar in beeld te komen, maar om geen kledingstuk uit te doen. Er zijn namelijk webcam modellen die geen 1 kledingstuk uitdoen en er toch een leuk salaris aan overhouden.

  Splitcammen met split webcam software

  Splitcammen wordt gebruikt door webcammodellen die op verschillende webcamplatformen tegelijk willen werken. Door split webcam software te gebruiken is het mogelijk om je webcambeeld te gebruiken op diverse platforms.

  Omdat ieder webcam platform vraagt van welke webcam je gebruik wilt maken, dien je normaal gesproken voor ieder platform een webcam te gebruiken. Als je webcam al in gebruik is voor een ander platform, dan kun je deze niet gebruiken omdat je dan de melding krijgt: Deze webcam is al in gebruik.

  Doordat je best een erg goede webcam kunt gebruiken als professioneel webcammodel, is het niet aan te raden om verschillende webcams te gebruiken. Natuurlijk is het wel mogelijk, echter is de aanschaf van meerdere webcams hoog en je computer zal het zwaar hebben als je meerdere webcams tegelijkertijd hebt draaien. Een veel betere optie is om 1 webcam te gebruiken waarvan je het webcambeeld ‘kopieert‘ door gebruik te maken van Splitcamsoftware.

  Waar rekening mee te houden als je gaat splitcammen

  Splitcammen om op meerdere webcamsites tegelijk te werken, lijkt vaak een oplossing om meer geld te verdienen als webcammodel. Dit is voor veel modellen ook zo, echter niet voor iedereen, je dient dan ook rekening te houden met een aantal dingen. Niet alle webcamplatformen staan het toe om splitcam software te gebruiken, ze willen natuurlijk dat hun klanten alle aandacht krijgen en dat ze een model exclusief voor hen hebben. Andere platformen gedogen het, wanneer klanten klagen, kan het zo zijn dat je een waarschuwing krijgt. Bij meerdere waarschuwingen kan het zelfs zo zijn dat je account verwijderd wordt.

  Splitcammen kun je dan ook het best doen als je al enige ervaring hebt als webcamgirl. Doordat je eerst goed moet weten hoe een bepaald platform werkt en hoe je met klanten om moet gaan. Het is dan ook niet aan te raden om te gaan splitcammen als je net begint, hierdoor zul je klanten niet de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Ben je al een tijdje actief met webcamwerk, dan kun je altijd overwegen of je meerdere klanten tegelijkertijd aan kunt.

  Heb je bijvoorbeeld niet zo veel klanten in je chatbox, dan kan het een goede optie zijn om op meerdere sites tegelijk te cammen. Hierdoor zal de kans groter zijn dat je op ieder moment een klant in 1 van je chatboxen hebt.

  TIP: Gebruik meerdere beeldschermen op je computer. Zo hoef je niet telkens van scherm te veranderen om te kijken wat er op het andere platform gebeurt.

  Verdien je altijd meer met het werken op verschillende webcamsites?

  Nee, je verdient niet altijd meer, al ben je op meerdere websites actief. Als je al veel klanten hebt op 1 platform, dan heb je alle aandacht nodig om deze klanten tevreden te houden. Het kan zo zijn dat je klanten kwijt raakt, als ze doorhebben dat je ineens minder aandacht geeft. Zeker als dit privé chats zijn, zal je alle aandacht hieraan moeten besteden. Een klant betaalt niet extra voor niets natuurlijk om jouw privé te hebben, terwijl hij dit niet krijgt. Tevens kan het zijn dat klanten op meerdere websites actief zijn, waardoor ze voor de goedkoopste site kiezen. Hierdoor loop je niet alleen geld mis, je zult hierdoor ook minder klanten op je hoofd website krijgen, waardoor je rankings op een bepaalde website omlaag kunnen gaan. Door al je klanten op 1 site te hebben, zul je snel hoog ranken, wat inhoudt dat jouw profiel bovenaan getoond wordt.

  Het is dus erg afhankelijk van het aantal klanten dat je hebt of splitcammen winstgevend is. Je kunt dan ook het best zelf bepalen of je meer klanten aan kunt, zonder klanten teleur te stellen.

  Welke websites gebruiken om te splitcammen

  In de webcambranche zijn er grofweg gezegd 3 verschillende soorten webcamsites:

  1. Klanten betalen direct als ze met je willen cammen.
  2. Klanten kijken eerst gratis met de keuze om een privé te nemen.
  3. Klanten kijken gratis en kunnen tips geven.

  Je zult vast begrijpen dat sommige websites beter met elkaar te combineren zijn dan andere. Bijvoorbeeld bij websites waar klanten direct betalen om met je te cammen, kan het voorkomen dat je naakt voor de webcam zit. Terwijl op een site waar je eerst in de gratis chat zit, naakt niet toegestaan is. Kortom: het splitcammen op dit soort sites samen werkt niet optimaal. Of je moet telkens 1 platform uitzetten als je naakt gaat of ervoor kiest om niet naakt te gaan. Hoe dan ook zorg je ervoor dat klanten ontevreden worden, waardoor klanten bij je weg gaan en misschien nooit meer terugkomen.

  Werk je echter op een site waar klanten direct moeten betalen om je te zien en heb je het regelmatig niet zo druk. Dan kun je ervoor kiezen om op nog een platform te werken, waar men direct dient te betalen. Zorg er echter dan wel voor dat je privé chats uit hebt geschakeld, of geef je privégesprek de aandacht die verwacht wordt. Op deze manier kun je zelfs meer dan twee sites tegelijk gebruiken. Er zijn webcammodellen die zelf splitcammen met 5 sites tegelijk, je zult waarschijnlijk begrijpen dat dit haast niet te doen is als je een erg populair model bent.

  Welke split webcam software gebruiken

  Als je Google gebruikt om te zoeken naar splitcam software, dan zul je verschillende programma’s vinden. Veel splitcam programma’s zijn gratis te gebruiken, hou er echter rekening mee dat je een betrouwbaar programma gebruikt, omdat het weleens voorkomt dat er gratis software aangeboden wordt waar virussen in zitten. Tevens is het zo dat de gratis varianten vaak niet in HD-beeldkwaliteit uitzenden en een watermerk vertonen, dit is dus een erg groot nadeel. Je wilt immers als webcammodel zo goed mogelijk beeld uitzenden om meer klanten te krijgen en hoger op de website geplaatst te worden.

  De software die de meeste professionele webcammodellen gebruiken zijn Webcam Splitter en Webcam Splitter Pro. Deze programma’s zijn al te koop vanaf € 15,55,- (prijs is afhankelijk van de dollar/euro wisselkoers) en biedt je de mogelijkheid om in HD zonder watermerk uit te zenden. Je kunt er ook zeker van zijn dat deze bedrijven er alles aan doen om hun producten veilig te houden, ze krijgen er immers voor betaald. Tevens is het zo dat deze programma’s minder van je computer eisen dan andere programma’s, omdat ze de snelst werkende programma's zijn op het moment. Kortom voor zo'n lage prijs een goed en veilig kwaliteitsproduct, zonder virussen binnen te halen.

  Split webcam software veilig downloaden

  1. Webcam Splitter Pro (+/- € 30,95)
  2. Webcam Splitter (+/- € 15,55)

  De verschillen tussen ‘Webcam Splitter’ en (Webcam Splitter Pro)

  WebCamSplitter Pro is een uniek all-in-box product. Naast de belangrijkste functie, die van het delen van een videobron, is het mogelijk om veel andere nuttige dingen te gebruiken:

  1. Aanpassing van input/ output resoluties. Je kunt een video-stream van elke resolutie modus gebruiken in de lijst van de webcam ondersteunde resolutie modes, onafhankelijk voor input en output. Dit maakt het mogelijk om de kwaliteit van je video aan te passen als je wilt.
  2. Preview voor elke toepassing die wordt gebruikt met WebCamSplitter Pro.
  3. Preview voor de video-output stream afhankelijk van de toepassing die wordt gebruikt door WebCamSplitter Pro.
  4. Digitale zoom en Pan voor elke toepassing die wordt gebruikt door WebCamSplitter Pro.
  5. Wenselijk frame rate in een videostream.
  6. Gebruiksvriendelijke interface en gedetailleerde hulp.
  7. Mogelijkheid om Local Media File (AVI, WMV, MPG, BMP, JPG, …) te gebruiken als videobron.
  8. Intelligent Connect functie maakt het mogelijk om IYUV, MPEG4 en andere inputformaten te gebruiken, in plaats van alleen RGB24-compatibele apparaten in de vorige versie.
  9. WebCamSplitter Pro is een van de snelste op de markt nu. Belangrijkste tekeningfuncties worden bewerkt en/of geoptimaliseerd. In vergelijking met de vorige versie, werkt de nieuwe versie gemiddeld twee keer zo snel.
  10. Picture in Picture (PiP) via setup extra virtuele camera.
  11. Professionele functie! Meerdere bronnen ondersteunen. Mogelijkheid om gelijktijdig te splitsen tot 4 fysieke apparaten (capture bronnen) tussen een aantal van de client applicaties.

   

  Je computer en je internet connectie

  Door op meerdere webcamplatformen tegelijk te werken, zal je computer harder moeten werken. Het is dan ook van belang dat je computer dit aan kan. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je webcambeeld steeds op zwart gaat of zelfs afgesloten wordt. Let er dan ook goed op of je computer wel snel genoeg is.

  Minimale computervereisten

  1. Microsoft Windows 7,8,8.1 of 10
  2. Een Intel Core i3 of vergelijkbaar. (Het liefst een snellere)
  3. 2 GB RAM geheugen (het liefst meer)

  Om te kijken wat de eigenschappen van jouw computer zijn dan doe je het volgende:

  1. Druk op de ‘windows knop’ rechtsonder in je scherm
  2. Daarna ‘computer’
  3. Rechts bovenin klikken op ‘systeemeigenschappen’

  Op het scherm wat dan komt, kun je precies zien welke Windowsversie, processor en RAM-geheugen je computer bezit.

  De minimale computer vereisten die hierboven beschreven worden, zijn daadwerkelijk de minimale vereisten om het programma goed te kunnen gebruiken. Het is echter zo dat de verschillende webcamplatformen er ook voor zorgen dat je computer harder moet werken. Daarom kan het zijn dat je computer met deze minimale vereisten, het toch te zwaar heeft om goed te kunnen werken.

  Minimale internetsnelheid

  Als webcammodel heb je het liefst zo snel mogelijk internet, echter als je op meerdere website tegelijk wilt werken heb je een erg snelle verbinding nodig. Vooral als je in HD-kwaliteit wilt uitzenden is het van belang dat je snel internet hebt. Je hebt dan ook een minimale uploadsnelheid nodig van 4Mbps, echter is het sterk aan te bevelen om een snellere verbinding te hebben.

  Webcammen als stel voor geld

  Webcammen als stel voor geld is op de meeste webcamsites ook mogelijk. Buiten dat het vaak mogelijk is om als vrouw of man te cammen, kun je ook met meerdere mensen tegelijk werken. Zo is het mogelijk om als man en vrouw tegelijkertijd te werken, maar het is ook mogelijk om als twee vrouwen of twee mannen te cammen. Tevens is het vaak ook mogelijk om zelfs met drie personen of meer tegelijkertijd te webcammen.

  Aanmelden om als stel te gaan werken

  Als je van plan bent om met meerdere mensen tegelijkertijd te werken voor de webcam, dan dient iedere persoon afzonderlijk zich eerst aan te melden. Er kunnen dan ook beslist geen mensen voor de webcam verschijnen die zich niet hebben aangemeld. Als je dit wel doet, zal je webcam account hoogstwaarschijnlijk verwijderd worden en zal je geen recht meer hebben op eventuele tegoeden op je account.

  Aanmelden als webcam koppel kan onder andere  bij: www.islive.nl en www.chatrurbate.com

  Als iedere persoon een goedgekeurd profiel heeft op de webcamsite, dan is het bij sommige websites mogelijk om samen op 1 van de 2 accounts te gaan werken. Bij andere websites dien je echter nog een gezamenlijk account aan te maken als stel. Dit verschilt dus per website, het is dan ook aan te raden om eerst goed de regels van de betreffende website na te lezen. Kom je er na het lezen van de regels nog niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van de desbetreffende website.

  Verdiensten webcamwerk als stel

  Vaak verdien je als stel meer dan dat je alleen werkt. Het nadeel is alleen dat je het verdiende geld ook moet delen en dat je samen tijd kwijt bent, hierdoor is het vaak nog maar de vraag of het meer verdient. Het is natuurlijk wel zo dat je door samen te cammen een afwisselende show kunt geven en dat het werk waarschijnlijk leuker wordt. Hierdoor wordt het vaak toch als positief ervaren om samen te cammen. Er zijn zelfs modellen die samen meer als het dubbele verdienen, dan ieder afhankelijk. In dit soort gevallen is het natuurlijk sterk aan te raden om samen te werken.

  Als je samen camt voor geld, dan heb je ook het voordeel dat je makkelijker op diverse websites tegelijk aan het werk kunt door te splitcammen. Hierdoor zullen jullie nog meer geld kunnen verdienen in dezelfde tijd. Als ieder zich richt op 1 of meerdere sites, zul je een stuk groter klanten bereik hebben. Doordat jullie ieder voor zich vaste klanten hebben, zullen deze klanten op een leuke manier kennis kunnen maken met het model waar je gezamenlijk mee aan het werk bent.

  Door af en toe eens samen te werken met een ander webcammodel, kun je ook veel leren. Zo kun je elkaar informatie doorgeven over bijvoorbeeld welk webcamplatform het op dat moment het best doet. Of tips uitwisselen hoe je het beste met bepaalde klanten om kunt gaan. Naast dat het leuk voor de afwisseling kan zijn, kan het dus ook een manier zijn om meer geld te verdienen.

  Geld verdienen als webcam man

  Geld verdienen als webcam man is niet onmogelijk, het is echter niet zo gemakkelijk als voor de vrouwen of stellen. Omdat het voornamelijk mannen zijn die bereid zijn om geld te betalen voor webcamseks, zijn het vooral de vrouwen en stellen die in trek zijn. Toch zijn er voor de webcam man ook klanten, dit zijn voornamelijk mannen die het opwindend vinden om met andere mannen te chatten en te cammen. Als webcam man dien je er dan ook rekening mee te houden, dat 99 procent van de klanten, uit homoseksuele en bi mannen bestaat. De overige 1 procent zijn vrouwen, stellen of mannen die zich voordoen als vrouw.

  Cammen met vrouwen en betaald krijgen zit er bijna niet in

  Seks cammen met vrouwen en er nog betaald voor krijgen, lijkt natuurlijk het ideale werk als heteroman. Helaas gaat deze vlieger niet of nauwelijks op. Het zijn hoofdzakelijk mannen die erg seksueel ingesteld zijn en bijna altijd wel zin hebben in seks. Terwijl dit lang niet bij alle vrouwen zo is. Hierdoor is er geen gelijkwaardige balans tussen het aantal vrouwen en mannen die met vreemden aan webcam seks doen. Op de honderd mannen is er als je geluk hebt 1 vrouw die graag met een totaal vreemd persoon wil sekscammen, waardoor vrouwen met gemak een man kunnen vinden om gratis mee te cammen. Kijk maar eens op een gratis erotische chat sites hoeveel vrouwen en mannen er online zijn en daadwerkelijk de webcam aan hebben. Je zult zien dat de mannen enorm in de meerderheid zijn.

  Als heteroman geld verdienen als webcam model

  Ondanks dat de klanten hoofdzakelijk uit mannen bestaan, zijn er genoeg heteromannen die geld verdienen als webcam model. Je dient er dus rekening mee te houden dat je voornamelijk mannen zult moeten entertainen. Dit is voor veel heteromannen niet iets waar ze voor openstaan, waardoor veel mannen niet zo veel geld verdienen als webcam model. Er zijn echter zowel hetero, homo en bi mannen die veel geld verdienen als webcam model. Deze mannen hebben echter vaak bepaalde persoonlijk eigenschappen.

  Eigenschappen die geld opleveren als webcam man

  1. Groot geschapen zijn
  2. Gespierd lichaam
  3. Goed in de smaak vallen bij mannen
  4. Het gebruik van diverse seksspeeltjes
  5. Het gebruik van bepaalde outfits
  6. Bedreven zijn in een bepaalde fetisj
  7. Vaak of langdurige orgasmes krijgen
  8. De Engelse taal beheersen

  Zoals je waarschijnlijk al een beetje kunt opmaken, dien je als webcam man vooral seksuele handelingen te verrichten die de meeste heteromannen in het dagelijks leven niet uitvoeren. Hier dien je dan ook rekening mee te houden en voor je zelf goed na te denken of je wel bereid bent om dit soort handelingen te verrichten voor de webcam.

  Tips voor de webcam man

  1. Als je enkele duizenden euro’s per maand wilt verdienen, dan dien je veel tijd te besteden aan webcam werk. Pas als je veel vaste klanten opgebouwd hebt, zal je pas veel kunnen verdienen. Dit is voor man een stuk moeilijker te realiseren dan voor een vrouw of stel.
  2. Schaf diverse seksspeeltjes aan zoals, dildo’s, buttplugs en cockrings. Zorg dat je deze binnen handbereik hebt als je aan het werk bent.
  3. Zorg voor goede webcam apparatuur! Als webcam man is het al moeilijk genoeg om veel geld te verdienen. Je doet er dan ook goed aan om uit te blinken op alle mogelijke manieren die je kunt verzinnen. Zorgen voor goede webcam apparatuur is iets waarmee je al 50% van de andere mannelijke webcam modellen voor blijft.
  4. Zorg voor mooie foto’s van jezelf. Heb je zelf geen goede professionele camera, overweeg dan een professionele fotoshoot.
  5. Werk als stel. Stellen verdienen vaak een stuk meer op bepaalde websites dan mannen of vrouwen alleen. De beste combinatie is een man en een vrouw of meerdere, met meerdere mannen samen werken zorgt ook voor meer inkomsten.
  6. Als webcam model verdien je hoofdzakelijk door seksueel entertainment. Hierdoor wordt er van je verwacht dat je een erectie lang vol kunt houden. Een erectie langer volhouden kun je door een gezonde levensstijl, diverse middeltjes of door zelf naar opwindende porno te kijken.
  7. Mannen zien vaak het liefst dat een man een orgasme krijgt. Je dient er dan ook rekening mee te houden dat je dit meerdere keren per dag kunt laten zien. (Er zijn mannelijke webcam modellen die een truc met handzeep hiervoor gebruiken)
  8. Gebruik splitcam software om op meerdere internationale websites tegelijkertijd actief te zijn.
  9. Onthoud de namen van je klanten. Weet iemand zijn echte naam, gebruik die dan in privégesprekken.
  10. Probeer zo veel mogelijk te onthouden van wat klanten zeggen. Een kladblok is geen overbodige luxe!
  11. Webcammen doe je het best met het geluid aan.
  12. Het is beter om met klanten te praten dan te typen. Tevens is praten een stuk makkelijker bij te houden.
  13. Verdeel de aandacht in je chatbox over mensen waarvan je denkt dat ze geld aan je gaan spenderen. Al je aandacht geven aan 1 klant, kun je beter niet doen. Zo kun je namelijk andere geïnteresseerden mislopen.
  14. Een goede website om te beginnen als webcam man zijn Islive en Chaturbate.
  15. Werk als travestiet zorgt voor hogere inkomsten.

  Nadelen werken als webcam model, waarom je het niet zou moeten doen

  Lees deze informatie goed door. Denk je bij het lezen van 1 punt, dit is echt niets voor mij? Dan hoef je niet meer verder te lezen of het werk iets voor jou is. De voordelen van het werk kunnen je dan overhalen om het toch te gaan doen. Met waarschijnlijk het resultaat dat je niet zo veel verdient als iemand die wel volledig achter zijn of haar keuze staat. En er later spijt van krijgen dat je het gedaan hebt is natuurlijk erg vervelend.

  Nadeel 1: Het is werk in de erotische branche oftewel in de seksindustrie. Ondanks dat dit soort werk tegenwoordig steeds meer maatschappelijk geaccepteerd wordt, zit er nog steeds een behoorlijk taboe op. Kortom, het wordt door vele mensen gezien als ongepast. Waardoor veel mensen het werk voor zichzelf houden en een soort van een dubbel leven gaan leiden.

  Op het moment zit je misschien in een situatie waarbij je denkt: wat maakt het mij uit wat mensen van me denken. Het zegt meer over hun dan over mij.

  Maar probeer ook aan de toekomst te denken als het werk wat je nu gaat doen of wat je in het verleden hebt gedaan bekend wordt bij bijvoorbeeld je naaste vrienden en familie.

  Nadeel 2: Mensen worden jaloers op je door je vrijheid en je verdiensten. Dit klinkt misschien leuk, maar het zorgt er alleen maar voor dat “nadeel 1” nog veel erger wordt. Mensen die eerst nog begrip hadden voor je werk, kunnen zomaar omdraaien en negatief over je praten. Wederom kun je hierbij denken in de trant van: Weet ik direct wat ik aan die mensen heb/ wat maakt mij het uit wat anderen over mij denken, ik verdien lekker.

  Dit is dan ook makkelijk voor jezelf te bedenken, maar is dit het ook voor jouw naasten? Wat nu als jouw werkzaamheden bijvoorbeeld bekend worden op het werk van je familieleden? Zullen ze er problemen/ last mee kunnen krijgen?

  Nadeel 3: Je kunt herkend worden. Door de bovenstaande twee nadelen te lezen zou dit waarschijnlijk al duidelijk zijn. Ondanks dat je er zo veel mogelijk aan doet, bestaat er altijd een kans dat je herkend zal worden door een bekende. Dit hoeft misschien geen probleem te zijn, genoeg mensen houden dit (uit eigen belang) voor zich. Maar je zal maar net die ene hebben, die een foto of film van je maakt en rondstuurt op het internet.

  Al kun je er dus veel aan doen om niet herkend te worden, er bestaat altijd de kans dat het wel gebeurt. Hier dien je dan ook rekening mee te houden. Zou dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat heel jouw leven instort? Begin dan niet aan webcam werk!

  Nadeel 4: Mensen kunnen jouw webcamshow opnemen en verspreiden over het internet. Dit hoeft niet eens te gebeuren om jou zwart te maken, veel mensen vinden het gewoon leuk om te delen. Ook zijn er mensen die met jouw foto’s en films geld willen verdienen. Het zijn hoofdzakelijk de “token” webcamsites waar mensen gratis kunnen meekijken naar jouw shows.

  Staan jouw beelden eenmaal op het internet, dan kun je ze er moeilijk vanaf krijgen. Al zijn er vaak wel mogelijkheden om ze uit de resultaten van zoekmachines te krijgen en zijn er bedrijven die dit tegen een vergoeding voor je willen doen. Het blijft vervelend om hier tijd en geld aan kwijt te zijn, terwijl ze altijd weer terug kunnen komen doordat iemand de beelden op zijn of haar computer heeft.

  Zal dit gebeuren als je dit werk doet op een website waar je direct betaald krijgt? Nee hoogstwaarschijnlijk niet, maar succesvolle webcam modellen op gratis token websites zullen hier zeker mee te maken krijgen. Natuurlijk zal dit ook een vorm van reclame zijn, mooi als het je niets uitmaakt dat de wereld het weet. Maar erg vervelend als je webcam werk wilt gaan doen zonder herkend te worden.

  Nadeel 5: Thuiswerk kan eenzaam zijn. Doordat je alleen werkt in een kamer, zal het niet bevorderend zijn voor je sociale leven. Ondanks dat je met klanten chat en spreekt, is het toch anders dan dat je met collega’s, vrienden of familie contact hebt.

  Nadeel 6: Je kijk op mannen kan veranderen. Het zijn namelijk hoofdzakelijk mannen die geld uitgeven voor webcamsex. Als je op een werkdag tientallen mannen voor je hebt die je had met op den duur de standaard dingen, kun je er weleens moe van worden. Vooral als jouw partner in de avond met een soortgelijk iets komt.

  Nadeel 7: Je partner kan jaloers worden. Heb je een partner, dan is het handig om het goed met hem of haar over te hebben als je dit werk wilt gaan doen. Het zou zonde zijn dat jullie relatie stuk loopt door jouw werkzaamheden.

  Nadeel 8: Minder zin in seks. Als je op een dag verschillende erotische shows geeft waarbij je jezelf masturbeert of "verwend" met seksspeeltjes. Zal je merken dat je kruis hier op een gegeven ogenblik gevoelig door wordt. Het aanraken hiervan kan dan zelfs erg pijnlijk worden, waardoor je beter even kunt stoppen met werken.

  Als je partner op zo’n dag zin in seks heeft, zal jij er waarschijnlijk niet zo veel zin in hebben. Ook kan het zo zijn als je op een dag meerdere orgasmes hebt gehad, dat het wel even voldoende is. Waardoor hij of zij ineens je werk een stuk minder leuk kan gaan vinden of zelfs jaloers wordt.

  Nadeel 9: Geen geld bij ziekte of pensioen. Omdat je niet in dienst bent bij een bedrijf, werk je voor jezelf. Hierdoor zal je geen geld ontvangen als je ziek bent of als je jezelf er niet voor verzekerd. Ook wordt er geen pensioen opgebouwd voor je oude dag. Hier dien je dus zelf rekening mee te houden, net zoals iedere zelfstandige ondernemer.

  Nadeel 10: Je bent zelf verantwoordelijk voor het opgeven en afdragen van je belasting. Of je nu als particulier werkt of als zelfstandige met een kamer van koophandel inschrijving. Jij bent verantwoordelijk voor het opgeven van je verdiensten aan de belastingdienst. Dit is namelijk zo bij al het werk wat je zelfstandig doet. Maar het is wel iets om rekening mee te houden.

  Nadeel 11: Verschil in verdiensten. Er zijn dagen waarop het allemaal niet zo lekker gaat. Je kunt dan ook niet met zekerheid zeggen hoeveel je zal verdienen op een dag of zelfs dagdeel. Het kan zomaar zijn dat je de eerste twee uren dik verdiend hebt en de volgende 6 haast niets.

  Nadeel 12: Vervelende klanten. Klanten die je slecht behandelen, je uitmaken voor alles en nog wat of die gewoon door blijven zeuren over dingen die je niet wilt doen. Andere willen met je afspreken en blijven hierover door gaan of zijn zelfs beledigd als je dit niet wilt doen. Gelukkig kun je dit soort klanten verwijderen uit je chatroom, al kunnen ze soms terugkomen onder een andere chatnaam. Het blijft vervelend als je veel van dit soort klanten op een dag hebt.

  Overige nadelen van erotisch thuiswerk

  De bovenstaande zijn de nadelen die de meeste webcam modellen als het vervelendst ervaren. Zoals bijvoorbeeld veel thuis werken, last van de hele dag zitten en liggen, moeilijk met je vrijheid om kunnen gaan of jezelf niet kunnen motiveren om aan het werk te gaan enzovoort.

  Fabels over webcam werk

  Naast verschillend nadelen, zijn er ook genoeg fabels over deze vorm van erotisch thuiswerk. Het zou enorm jammer zijn als jij besluit dit werk te gaan doen om een reden die niet klopt. Hierbij dan ook een aantal beweringen die niet juist zijn.

  Fabel 1: Je wordt makkelijk en snel rijk. Helaas zit dit er niet in. Ondanks dat er veel geld te verdienen is met dit werk, zal je er het nodige voor moeten doen. Hoe meer uren je maakt, hoe meer je verdient. Je zal dan ook niet veel verdienen met dit werk als je het een paar uurtjes per week doet. Om veel uren te maken dien je een doorzettingsvermogen te hebben, vooral op de dagen dat het niet zo lekker gaat.

  De grote bedragen die vaak genoemd worden op onder andere webcamsites, worden dan ook door de meeste webcammodellen niet gehaald. Veelal zijn er modellen die het werk toch net even anders zagen dan dat het in werkelijkheid is, waardoor ze er snel mee stoppen. Hou er dan ook rekening mee dat je hard moet werken als je zulke hoge bedragen wilt verdienen.

  Fabel 2: Dit werk is voor iedereen geschikt van 18 jaar of ouder. Dit is zeker niet zo, je dient de nadelen van dit werk erg serieus te nemen. Lang niet iedereen vindt het prettig om zich bloot te geven voor vreemde mannen. Natuurlijk is er veel te leren en zal je beter worden door ervaring. Maar ga niets forceren waar je jezelf niet goed bij voelt.

  Fabel 3: Je komt in dienst bij een bedrijf. Dit is niet het geval. Je kunt wel werken bij een bedrijf, maar je ontvangt geen salaris en hebt geen dienstverband. Het bedrijf betaalt jou een gedeelte van wat een klant betaalt, daar blijft het bij.

  Fabel 4: Voor iedereen is het net zo gemakkelijk geld verdienen. Dit is onwaar. Vrouwen, stellen en transseksuelen verdienen in het algemeen een stuk meer en gemakkelijker dan mannen. Zo verdient een slanke meid of juist iemand die erg dik is makkelijker geld dan iemand die er “gemiddeld” uitziet. Uiteraard hangen je verdiensten wel sterk af van je inzet en ook van je innerlijk. Echter blijkt het in de praktijk dat het voor bepaalde mensen makkelijker gaat dan bij andere.

  Fabel 5: Mannen kunnen veel verdienen door te chatten met vrouwen. Dit is niet het geval. Er zijn mannen die veel verdienen met dit werk, echter chatten ze hoofdzakelijk met mannen. Er zijn namelijk erg weinig vrouwen die betalen voor webcamsex.

  Fabel 6: Je kunt erg veel geld verdienen zonder naakt te gaan. Dit zijn uitzonderingen. Het is erg moeilijk om veel geld te verdienen zonder kleding uit te doen en/of seksuele handelingen te verrichten. Bij sommige websites is het mogelijk om hier geld mee te verdienen, maar dit is in het algemeen een stuk minder dan een gemiddeld maandsalaris.

  Wil jij ook veel geld verdienen met thuiswerk?