Webcam model worden benodigdheden

Inhoud:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Webcam model worden? Dit heb je nodig

  Webcam model worden kun je vaak al met een kleine investering van start. Hierbij een overzicht van de minimale benodigdheden om aan het werk te gaan als webcam model.

  De computer die je nodig bent als webcammodel

  Om te cammen heb je een computer nodig, deze is het liefst zo snel mogelijk, echter voldoet een gemiddelde laptop/pc die 7 jaar of nieuwer is. Wil je later op meerdere sites tegelijk gaan cammen, dan kun je het best investeren in een snellere computer. Echter als beginneling kun je beter eerst starten op 1 platform. Dus voor nu is een oudere computer of laptop voldoende.

  Welke webcam is goed om geld te kunnen verdienen?

  De kwaliteit van de webcam is erg belangrijk. Klanten willen namelijk een zo mooi mogelijk beeld. Heb je al wat geld verdient of weet je zeker dat je langer wil gaan werken als webcam model? Dan doe je er goed aan om een kwalitatieve webcam te kopen. Een Logitech c920 geeft al behoorlijk mooi beeld, deze webcam is te koop voor €69,- tot €79,-.

  Wil je direct voor een webcam gaan die ook via een afstandsbediening te bedienen is, zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk van positie kunt veranderen of inzoomen. Dan is de Logitech BCC950 Conference een goede keuze.

  Begin je net en weet je nog niet zeker of dit werk iets voor jou is, dan kun je beter beginnen met de webcam die je misschien al hebt of een goedkopere. Je hebt al redelijke webcams voor een euro of twintig. Om je beeld beter te maken, kun je het beste gebruik maken van goede verlichting. Door goed belicht te werken, zal je beeld namelijk aanzienlijk verbeteren.

  benodigde webcam cam model worden

  Welke internetverbinding ben je nodig als webcammodel?

  Een stabiele internetverbinding is erg belangrijk. In Nederland is het vaak geen probleem om goed en snel internet te krijgen. Het liefst is je internetverbinding zo snel mogelijk, zowel qua downloadsnelheid als uploadsnelheid.

  Wil je weten wat jouw internetsnelheid is? Ga dan naar www.speedtest.net en wacht totdat de pagina volledig geladen is. Klik vervolgens op ‘begin test’. De site zal nu jouw verbinding testen, na enkele seconden (tenminste als je redelijk snel internet hebt), zal de uitslag op je scherm komen te staan.

  Van belang zijn vooral de ‘download speed’ en de ‘upload speed’. Deze worden aangegeven in Mbps of Kbps. De internetsnelheid die je minimaal dient te hebben, om op 1 platform redelijk goed te kunnen cammen is 2 Mbps download en 0,6 Mbps upload. Waarbij gezegd moet worden, dat een snellere verbinding wenselijk is.

  Wanneer je professioneel aan de slag gaat als webcam model, doe je er goed aan om zo snel mogelijk internet aan te schaffen. Om er zo voor te zorgen dat je het best mogelijke beeld kunt streamen.

   

  Gebruik geen Wifi tijdens het cammen

  Hoe makkelijk het ook is om via Wifi te cammen, gebruik liever een ethernet kabel. Door rechtstreeks te cammen met een kabel naar de modem, heb je namelijk een hogere internetsnelheid.

  Tevens is een Wifi verbinding minder stabiel, waardoor het voor kan komen dat je ineens geen verbinding meer hebt tijdens een show. Dit is natuurlijk erg zonde, vooral omdat een internetkabel van 15 meter maar een paar euro kost.

   

  Goede belichting om een webcamshow te geven

  Het webcambeeld wordt een stuk beter wanneer je gebruikmaakt van belichting. Hiervoor zijn speciale belichtingslampen beschikbaar. Maar als je net start kun je hier ook andere soort lampen voor gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een losstaande tafellamp of een leeslamp. Waarbij je tevens gebruik kunt maken van zo veel mogelijk daglicht.

  Zorg ervoor dat de extra lamp op hoofdhoogte staat en niet te fel is. Het best zorg je ervoor dat je twee bijna net zo sterke lampen achter je webcam opstelt, op jou gericht.

  Als je de lampen geplaatst hebt, doe je er goed aan om te kijken hoe je webcambeeld kwaliteit veranderd. Speel dan ook met de verlichting totdat je het beste resultaat hebt bereikt. Houd er rekening mee dat te weinig licht net zo vervelend is als te veel licht waardoor het licht weerkaatst wordt in de webcam.

  Beter licht met drie lichtbronnen

  Wil je jouw beeldkwaliteit nog meer verbeteren, dan kun je gebruik maken van drie lichtbronnen (staande lamp, bureaulamp of werklamp). Deze lampen kun je vervolgens zo opstellen:

  Hoofd lichtbron – Gebruik een 60 watt of hoger om als hoofdlamp te gebruiken. Plaats deze schuin achter je webcam, in de richting van waaruit je gaat cammen.

  Vul lichtbron – Plaats deze lamp ook voor je, achter de webcam, maar net iets meer naar de zijkant. Zo dat deze niet direct in je gezicht schijnt. Dit kan dezelfde soort lamp zijn als je hoofd lichtbron, echter is het beter om hiervoor een net iets minder sterke lamp te gebruiken. Bijvoorbeeld hoofdlichtbron 70 watt en de vul lichtbron 60 watt.

  Achtergrond licht – Dit licht is het best minder sterk dan de andere twee lampen, zorg dan ook voor een lamp met minder wattage. Dit licht kan achter je geplaatst worden, echter dient deze niet direct in de webcam te schijnen. Door een achtergrondlicht te gebruiken, zorg je ervoor dat er meer diepte ontstaat.

  Voor alle lampen geldt trouwens, dat ze absoluut niet direct in de webcam moeten schijnen, het best plaatst je de lampen op dezelfde hoogte als jezelf. In ieder geval niet hoger dan jouw hoofdhoogte.

  Professionele verlichting set

  Heb je al aardig verdient als webcammodel, dan kun je ervoor kiezen om je lichtkwaliteit te verbeteren. Dit doe je door de huis tuin en keukenverlichting te verruilen voor professionele studio verlichting. Deze verlichting is al te koop voor enkele tientjes tot een paar honderd euro. Hierbij kun je eraan denken om voor ledverlichting te gaan, omdat deze verlichting minder stroom verbruikt en niet zo warm wordt. In de winter kan de warmte van de lampen natuurlijk lekker aanvoelen, echter in de zomer is dit niet gewenst.

  Welke set of lamp je ook koopt voor je camkamer, zorg ervoor dat het een daglichtlamp (vol spectrum lamp) is. Dit soort lampen zijn vaak wel wat duurder, maar zorgen wel voor het beste natuurlijke resultaat op de webcam.

  webcam model werk

  Andere benodigdheden om te kunnen werken voor de webcam

  Naast de bovenstaande onmisbare benodigdheden, zijn er nog een aantal dingen die ook handig kunnen zijn. Zo kun je diverse speeltjes gebruiken tijdens je show, je werkruimte optimaliseren, verschillende outfits gebruiken en het webcambeeld beter maken door middel van goede belichting.

   

  Een goede website om bij te starten als NL model

  Een website waar je als Nederlandssprekend model veel kunt verdienen.

  Webcammodel benodigdheden upgraden als professional

  Wanneer je fulltime professioneel webcammodel bent, dan doe je er goed aan om te investeren in de kwaliteit van je webcamshows. De verdiensten zijn er naar om dit te kunnen doen en je zult zien dat de investering snel terug verdient is.

   

  Een speciale werkruimte

  Als je net van start gaat met het werk voldoet een bank of stoel in de woonkamer of slaapkamer uitstekend als werkplek. Maar als je full time aan het werk gaat, werkt het een stuk prettiger met een speciale werkruimte. Deze werkruimte kun je zo inrichten dat de belichting perfect is door gebruik te maken van een professionele belichting in combinatie met bijvoorbeeld gekleurde lichtslangen.

  Tevens kun je er voorzorgen dat er een bed, stoel en bank aanwezig is. Zodat je op verschillende manieren kunt uitzenden. Wat uiteraard een leuke afwisseling is voor de show, maar ook prettig voor jezelf, doordat je niet de hele tijd in dezelfde positie aan het werk bent.

  Je bent je eigen baas, dus jij kunt bepalen hoe je werkplek eruitziet. Maak hier dan ook gebruik van door je werkplek voor jou zo aangenaam mogelijk te maken. Er rekening mee houden dat het er ook voor de klanten leuk uitziet.

  Zorg bijvoorbeeld voor kussens zodat je comfortabel kunt zitten of liggen. Zorg tevens voor een aangename temperatuur, het kan nog wel eens warm worden als je veel klanten hebt en continu in beweging bent.

  Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je periodes stilzit, een koude werkplek maakt het dan niet comfortabeler. Een ventilator of een verplaatsbaar kacheltje kunnen een uitkomst zijn om een aangename temperatuur te creëren.

  Decoreer je de plaats waar je gaat cammen

  Naast dat je webcam ruimte opgeruimd en comfortabel dient te zijn, doe je er ook goed aan om tijd te besteden aan het decoreren van de ruimte. Denk er eens aan wat voor stijl jij voor de cam wilt hebben.

  Wil je simpel, elegant of juist kleurrijk overkomen? Hierdoor kun je meer accent op jouw persoonlijkheid geven, wat er net weer voor zorgt dat jij meer aandacht zal krijgen dan de andere webcammodellen. Dus plaats decoratie om een toon te zetten in je webcam chatbox zodat jouw persoonlijkheid er uit springt.

  Hou er wel rekening mee dat de achtergrond uit een beperkt aantal kleurvlakken bestaat en het liefst niet allemaal kleuren door elkaar. Als je namelijk wel allemaal verschillende kleuren door elkaar gebruikt zal het streamen van jouw video zwaarder worden, waardoor het beeld iets vertraagt. De kleuren die het best overkomen tijdens een camshow zijn: rood, roze, groen, groen- geel, bordeaux en zwart.

  Laptop of PC?

  Met de meeste computers die niet ouder zijn dan zeven jaar, kun je gebruiken om geld te verdienen met webcammen. Doordat je meer verdient met meerdere webcamplatformen tegelijk, krijgt je computer het zwaarder. Soms krijgt je computer het dan zo zwaar, dat hij het niet meer aan kan en daardoor je webcambeeld stil komt te staan. Tijd dus om een goede computer te kopen, speciaal voor het werk.

  Een laptop kan makkelijk zijn om op verschillende plaatsen te cammen, een laptop is echter vaak een stuk duurder dan een desktop pc. Tevens is het zo dat je een desktop pc makkelijker kunt koelen, waardoor de prestaties omhooggaan.

  Onderdelen vervangen of verbeteren is bij een desktop is vaak een fluitje van een cent, bij een laptop kan dit nog wel eens moeilijk worden.

  Let er op wanneer je gebruik maakt van een laptop, je deze niet op een zachte ondergrond zet. Hierdoor kun je de koeling blokkeren, waardoor de levensduur van je laptop aanzienlijk wordt verkort.

  Welke desktop pc?

  Als je met twee of meer webcam platformen tegelijkertijd wilt werken, dan doe je er goed aan om een computer te nemen met minimaal een Intel i5 processor, maar het liefst zelfs een i7.

  Naast de processor doe je er goed aan om zo veel mogelijk Ram geheugen te nemen. Een goede computerkast, moederbord en koeling zijn tevens belangrijk. Omdat computersystemen snel veranderen, kun je het best contact opnemen met een computerbedrijf, waarbij je vraagt om een krachtige computer om mee te streamen op verschillende platformen tegelijk.

  Kan mijn huidige computer het aan?

  Als je wilt weten of je huidige computer meerdere platformen tegelijkertijd aan kan, kun je erachter komen om het gewoon te proberen.

  Beeldscherm

  Een grote monitor of zelfs een tv, zal ervoor zorgen dat het werken een stuk makkelijker gaat. Doordat je meerdere chatboxen naast elkaar kunt openen, hoef je niet telkens te switchen van scherm. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere beeldschermen te werken.

  Wil jij ook veel geld verdienen met thuiswerk?